VIDEO interviu. Aris Necula: un român aleargă sute de kilometri prin deşert pentru cauze nobile

Aris Necula, 47 de ani, inginder din Deva, este un român care îşi propune să alerge la deja celebrul Maraton al Nisipurilor, aflat la cea de-a 29-a ediţie.

Maratonul, care strânge la start aproximativ 1000 de persoane, are loc în Sahara marocană, înscriindu-se în categoria ultra-maratoanelor, fiind considerat cel mai dur din lume. Cursa are loc pe o lungime de 250 km prin peisajul deşertic, un teren extrem de neprietenos cu dune de nisip, coline, roci ascuţite şi nelipsiţii scorpioni ai deşertului. Cea mai lungă etapă ce trebuie parcursă într-o singură zi este de 80 de km.

Concurenţii îşi duc alimentele apa şi lucrurile necesare supravieţuirii în propriul rucsac, pe care sunt nevoiţi să-l care după ei pe durata celor 7 zile de concurs.

Inginerul Aristide Necula, un maratonist împătimit, este mânat în această cursă nu numai de dorinţa de a alerga pe un teren nou şi plin de provocări. El este şi purtătorul speranţei Asociaţiei Pro Vita, fiind ambasadorul sportiv al acesteia din 2012.

Prin participarea sa, Aristide Necula încearcă să strângă fonduri pentru a construi o fermă socială care va deservi Aşezământul social Pro-Vita, unde sunt găzduiţi femei şi copii în comuna Slobozia, judeţul Giurgiu, spre beneficiul a 40 de persoane defavorizate. (interviu realizat de Adrian Sturdza – Epoch Times)

Mai multe informaţii despre Aris şi proiectul său pe http://provitabucuresti.ro/component/content/article/9-primapagina/467-maratonul-nisipurilor

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s